in

Oyuncu Semih İğdigül, Sokak Hayvanlarına Şiddete Dikkat Çekmek İçin Ankara’ya Yürümeye başladı Rotasını İzmir’e Çevirdi

Üzerinde sokak hayvanlarının fotoğrafı ve “Yaşamak İstiyoruz” yazısı bulunan yelek ve elinde çantasıyla Mersin‘den İzmir‘e doğru yürüyen Semih İğdigül (64), yaklaşık 350 kilometre yol kat edip Alanya’da mola verdi. Bradan da İzmir’e gitmek için yaklaşık 600 kilometrelik yolu yürüyecek olan Semih İğdigül, aslında Ankara’ya gidip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kötü insanları şikayet etmek istemiş fakat onlara ulaşamayacağını anlayınca İzmir’de hayvan hakları yasa tasarısını protesto etmek için açlık grevine başlayan hayvan hakkı savunucusu Muharrem Akburak’ı yanina gitmeye karar vermiş.

Aklınız kedinizde kalmasın: Kedi kısırlaştırma hakkında merak edilen tüm detaylar için ziyaret edin.

“Cumhurbaşkanına Ulaşamayacağımı Anladım, Hayvana Şiddet Yapanları Alzheimer’lı Anama Şikayet Edeceğim”

Alanya’da mola verirken gazetecilere açıklama yapan İğdigül, her türlü hayvan şiddetine karşı olduğunu söyledi. Semih İğdigül, “Bu işkencelere, katliamlara, kol bacak kesmelerine, tecavüzlere her türlü kötülüğe karşılık bir yürüyüş planladım. Bu canlarımızın sesini duyurmadır. Önce amacım Ankara’ya gidip sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza bu kötü insanları şikayet etmekti fakat onlara ulaşamayacağımı anladım. Bir de İzmir’de Muharrem bey diye bir kardeşimiz bu canlara yapılan zulümlere karşı açlık grevine başladı. Ben de ona destek vermeye gidiyorum. 85 yaşında Alzheimer hastası bir anam var. Onu da alıp anama gideceğiz ve bu insanları şikayet edeceğiz. Amacımız bu. Onlar yaşamak istiyor. Biz yaşatmak istiyoruz. Yaşatmak için de bizim mücadelemiz devam edecek. Benim kolum, bacağım, ayağım, tırnağım kopsa da devam diyorum. İnşallah da bu amacına ulaşacaktır” dedi.

“Bu Dünya Hepimize Yeter”

Yolda kendisini görenlerin tepkilerini de anlatan Semih İğdigül, “Yolda bakıyorlar, ‘Kim bu manyak’ diyorlar. Alkışlayan oluyor, el sallayan oluyor. Güzel tepkiler alıyorum. Boş boş bakanlar da oluyor. ‘Ne yapmaya çalışıyor? Niye yaşamak istiyorsun’ filan diyenler oluyor. Ekipler durduruyor, geliyorlar bakıyorlar, kedi köpek resmini pek görmüyorlar, gördükten sonra ‘Tamam anladık’ diyerek gidiyorlar. Yani her hangi bir kötü tepkiyle karşılaşmadım. Yolumuza devam ediyoruz. Terleye terleye yorula yorula. 64 yaşındayım ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye çalışıyorum. Şovmen değilim, reklam yapmıyorum, sadece bu canları yaşatmak istiyoruz kardeşim. Yaşasınlar. Bu dünya hepimize yeter. Onların istediği bir kap su bir kap yemek ve de sevgi. Başka bir şey istemiyorlar ki ne istiyorsunuz bu canlardan” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kırklareli’nde Sahipli Kedi ve Köpeklerin Kimliklendirilmesi Amacıyla Mikroçip Protokolu İmzalandı

Kemer Belediyesi Sokak Hayvanları için Güneş Enerjisiyle Çalışan Mamamatikler Kurdu