in

Dünya Hayvanları Koruma Gününe Dair Bilmediğiniz 5 Gerçek

Dünya Hayvanları Koruma Günü her yıl 4 Ekim’de kutlanıyor. Bu özel gün, hayvan hakları ve refahı için uluslararası bir kutlama haline gelmiş bulunmakta. Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanlara daha iyi davranılmasını, yaşam haklarını saygı duyulmasını savunan ve hayvan refahı hareketinde çalışan insanları bir araya getiriyor. Günün ortaya çıkışı neredeyse 100 yıl önce mütevazı bir şekilde başladı, ancak günümüzde hareket, dünyayı tüm hayvanlar için daha iyi bir yer haline getirmek için küresel bir güç haline geldi.

Aklınız kedinizde kalmasın: Kedi kısırlaştırma hakkında merak edilen tüm detaylar için ziyaret edin.

Tür ayırt etmeden sevdiğimiz, yaşam haklarına saygı duyduğumuz ve değer verdiğimiz hayvanların refahını arttırmak üzere ortaya çıkan Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne dair bilinmesi gereken 5 önemli bilgi.

1# İlk Dünya Hayvanları Koruma Günü, 24 Mart 1925’te Almanya’nın Berlin kentindeki Spor Sarayı’nda gerçekleşti. İlk etkinliğe 5 binden fazla kişi katıldı. Mensch und Hund’un (İnsan ve Köpek ) yazarı ve hayvan aktivisti Heinrich Zimmermann tarafından kuruldu. 1929’da, Dünya Hayvanları Koruma Günü ilk kez 4 Ekim’de kutlandı.

2# 4 Ekim, ekolojinin ve hayvanların koruyucu azizi Assisili Francis’in bayram günüdür. Bayram günü, Katolik ve Anglikan kiliselerinin hayvanları kutsayan törenler düzenlemesi için geleneksel bir gündür. Assisili Francis, doğanın “Tanrı’nın aynası” olduğuna inanıyordu. Tüm canlıları “kardeşleri” olarak adlandırdı ve hatta kuşlara vaaz verdi. Ayrıca insanın, Tanrı’nın yarattıklarının vekilharçları olarak doğayı koruma görevi olduğuna inanıyordu. Dünya Hayvanları Koruma Günü web sitesine göre, yıllık kutlama, dünyadaki hayvanların refahını iyileştirmeyi umuyor. Katılım şaşırtıcı bir hızla artıyor ve artık milliyet, din, inanç veya siyasi ideolojiye bakılmaksızın birçok ülkede çeşitli şekillerde geniş çapta kabul ediliyor ve kutlanıyor. Efsaneye göre, Aziz Francis hayvanlarla konuşabiliyordu, bu yüzden hayvanlarla çevrili sayısız sanat eserinde tasvir ediliyor. Aziz Francis, 1181 veya 1182’de doğdu ve 3 Ekim 1226 gecesi öldü.

3# Başlangıçta, gün Almanya, Avusturya, İsviçre ve Çekoslovakya’daki insanlar tarafından kutlandı, ancak Mayıs 1931’de, İtalya’nın Floransa kentindeki Uluslararası Hayvanları Koruma Kongresi toplantısında, Zimmerman’ın 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü evrensel bir kutlama yapma önerisi oy birliği ile kabul edildi ve karar olarak kabul edildi.

4# Tüm dünyada sosyal medyadaki #DünyaHayvanlarıKorumaGünü trendleri; Her yıl 1.000’den fazla etkinlik düzenlenmektedir. Dünya Hayvanları Koruma Günü, Andorra ve Avustralya’dan Amerika Birleşik Devletleri ve Zimbabve’ye kadar 70’den fazla ülkede 90 büyükelçiye sahiptir .

5# Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü onurlandırmak için farkındalık ve eğitim etkinlikleri, barınak açık günleri, evcil hayvan evlat edinme etkinlikleri ve hayvan kutsama hizmetleri de dahil olmak üzere bir dizi etkinlik düzenleniyor. Dünyanın dört bir yanından aktivistler günü, hayvanların karşılaştığı en acil sorunlardan bazılarına dikkat çekmek için kullanıyor :

• Her yıl ülke çapında 6,5 ​​milyon evcil hayvan ABD hayvan barınaklarına giriyor; her yıl yaklaşık 1,5 milyon barınak hayvanına ötenazi uygulanıyor (670.000 köpek ve 860.000 kedi).

• Policy dergisi, her yıl yaklaşık 100 milyon köpekbalığının insanlar tarafından öldürüldüğünü söylüyor.

• Japonya her yıl hamile dişiler de dahil olmak üzere 330’dan fazla minke balinasını öldürüyor. Norveç ve İzlanda’da balinaların öldürülmesine izin veriyor. Minkeler okyanusun en güzel canlıları arasındadır. Deniz Memelilerini Koruma Yasası ile korunmaktadırlar.

• Hayvanlar üzerinde yapılan testler uzun zamandır hem tıp hem de kozmetik alanlarının bir parçası olmuştur ve ne yazık ki bazı laboratuvarlar hayvanları korkunç koşullarda tutmakta ve bilimsel bilgi ve yenilik adına onları kötü deneyimlere maruz bırakmaktadır.

• İklim değişikliği hem insanları hem de hayvanları etkiler. En zararlı ormansızlaşma uygulamalarından biri, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ev ürünlerinin %40 ila %50’sinde bulunan palmiye yağının hasat edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu eğilimden en çok etkilenen türlerden biri orangutandır; son yirmi yılda habitatının %90’ından fazlası yok olmuştur. Küresel iklim değişikliği nedeniyle acı çeken diğer hayvanlar arasında kutup ayıları, gergedanlar, filler ve kaplanlar da dahil olmak üzere nesli tükenmekte olan ve tehdit altındaki birçok tür yer alıyor.

Kaynak : todaysveterinarynurse.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İnsan Neden Öldürür? Gözünü Kırpmadan Bir Hayvanın Canına Nasıl Kıyar?

Hayvanları Korumak İçin Senede 1 Gün Değil Her Gün Yapılması Gerekenler Listesi