in

Adalar’ın Atları Daha Ağır Şartlarda Çalıştırılmak İçin mi Sahiplendiriliyor?

İstanbul İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, İBB’nin satın aldığı Adalı atların sahiplendirilmesi için 80 il müdürlüğüne yazı göndererek; faytondan çıkma atları sahiplenecek yetiştiricilerin ivedilikle müdürlüklerine başvuru yapmasını talep etti. Yazıda yer alan “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyette ve hizmette bulunabilir hükmü gereğince tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla bahse konu atların işletmesi uyun olan yetiştiricilerimize sahiplendirilmek üzere ulaştırılması düşünüldüğü ifadeleri yer almaktadır” cümlesi;  #FaytonaBinmeAtlarÖlüyor denilen Adalı atlar daha ağır koşullarda çalıştırılmak üzere mi satın alındı, daha çok sömürülsünler diye mi sahiplendiriliyorlar, bu atlar arabada ve tarlada yük taşımacılığı yaparak daha ağır koşullarda çalıştırılacaksa neden faytoncudan alındı ve İstanbullu neden faytoncuya plaka başına 300 bin, at başına 4.000 TL olmak üzere 90 milyon TL ödedi sorusunu akıllara getirdi.

İBB, RUAM GİBİ MÜCBİR BİR SEBEP VARKEN ATLARI SATIN ALDI

İstanbul Valiliği ilk olarak 19 Aralık’ta ruam hastalığını gerekçe göstererek Adalar’daki atları, ruam yönetmeliğine aykırı olarak 3 ay karantinaya alınmasına karar vermişti. Faytoncular için “ruam” gibi mücbir bir sebep varken, devlet arabacılara herhangi bir destekte bulunmadı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),  valiliğin aldığı keyfi karantina kararının ardından atları ruam test süreci (21 günlük periyotlar halinde 63 gündür) gerekçesi ile 3 ay arabaya koşulmayan arabacılardan, atlarını ve faytonlarını satın alma kararı aldı.

İSTANBUL İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ‘HER TÜRLÜ FAALİYETTE VE HİZMETTE BULUNABİLİR’ CÜMLESİNE VURGU YAPARAK BAŞVURU İSTEDİ

Sonraki süreçte ise İBB meclisinde oy birliğiyle alınan kararla Adalar’ın atlarının ücretsiz olarak Adalar’ın dışındaki insanlara sahiplendirileceği duyurulmuştu. Sahiplendirme şartları ve diğer detaylarla ilgili olarak resmi bir açıklama henüz yapılmamışken Tarım Ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü imzası ile 80 ilin valiliğine bir yazı gönderildi.

İBB Kanununun 7. Maddesinde yer alan “Belediyeler tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla her türlü faaliyet ve hizmette bulunabilir” cümlesine vurgu yapılarak tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla bahse konu olan atların sahiplendirilmesi için başvurularının alınması ve müdürlüğe ivedilikle gönderilmesi istendi.

İŞTE O BELGE:

Aklınız kedinizde kalmasın: Kedi kısırlaştırma hakkında merak edilen tüm detaylar için ziyaret edin.

ATLAR KİMLER TARAFINDAN EN AMAÇLA KULLANILMAYA TEŞVİK EDİLİYOR?!

Bakımları kedi ve köpek bakımı gibi kolay olmayan, ayrı bir maddi külfet ve emek gerektirmesinden ötürü; Adalar’dan uzaklaştırılacak olan atları sahiplenecek kişilerin neden, nasıl ve ne amaçla bunu kabul edeceği kafalarda soru işareti doğurdu. Adalılar ve birçok hayvan aktivisti tarafından tepki ile karşılanan bu kararların sonucunda atlar şu anda sömürülmeye açık bir hale geldi.

115 GÜNÜN ARDINDAN TOPRAĞA AYAK BASTILAR

Valiliğin keyfi karantinasının ardından neredeyse hareketsiz geçen yaklaşık 115 gününün sonunda Adalar’ın atları yaklaşık iki hafta önce nihayet padok alanına kavuşmuşlardı.

Karantina başlangıcında kayıtlı at sayısı 1378 iken, ki Adalarda Atla Yaşam Hakkı Savunucuları’nın yayınladığı verilerde bu sayısının en az 1500 olduğu düşünülüyor, açıklanan son rakamlara göre 1174 atın olduğu aktarıldı. Hayatını kaybeden atlarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Adalar’ın Atları Nihayet Toprağa Bastı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dostunuzu Satın Almak Yerine Ücretsiz Sahiplenebileceğiniz 20 Sayfa

Putin’in Japon Valiye Hediye Ettiği Kedi, Karantinaya Alındı