Tokat’ın Niksar ilçesinde İsmihan Akkuş, evde baktığı yavru tavşanı fark etmeyerek üzerine bastı. Bir süre sonra tavşanın topallamaya başladığını fark eden İsmihan Akkuş,Ema ismini verdiği tavşanı veteriner hekime götürdü.
Yavru Tavşanın Ameliyatı 1 Saat Sürdü
Veteriner Hekim Muhammed Ahmet Gülden, yavru tavşan muayene ederek röntgenini çekti. Sağ ayağında kırık tespit edilen 1 aylık 190 gram ağırlığındaki tavşan ameliyata alındı. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuşan tavşan aileye teslim edildi. Ahmet Gülden, yavru tavşanı sağlığına kavuşturdukları için mutlu olduğunu ifade ederek, “Röntgende tavşanın tibia kemiğinde kırık tespit ettim. 190 gramlık bir tavşan için oldukça riskli bir ameliyattı. Bir saatlik ameliyat sonrasında sağlığına kavuşturduk dedi.
Evde Tavşan Beslemek Hayvanseverlik Değil!
Evde tavşan beslemek ne yazık ki hayvanseverlik değildir. Kişiliğinin sağlıklı boyutundaki bir insanın yapacağı bir davranış da değildir. Doğada yaşayabilen tavşanın evcil hayvan haline getirilmesi ve böyle bir talebin oluşması, kişiliğinin sağlıksız boyutuna düşmüş ve düşük bilinç düzleminde var olmaya çalışan profilleri tavşan üretimine yöneltmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kötü koşullarda üretilen ve bir heves alınan tavşanlar sonrasında barınak ya da sokağa terk edilecektir. Doğada yaralı ve yardıma ihtiyacı olan bir tavşan kurtarılmış olsa bile tedavisi yapıldıktan sonra her ilde bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar’ın bölge müdürlükleri vardır, onlara haber verilerek kontrollü bir şekilde doğal yaşam alanına bırakılmalıdır. Bu hayvan satın alınan bir hayvansa, ebeveynleri insan yavrusuna hayvan sevgisini değil bir canın satın alınabileceğini öğretiyor. Para söz konusu ise bir yavrunun anneden koparılabileceğinin tohumlarını ekiyor ve sonuçta da yaşam hakkına saygı duymayan, gerçek sevgiyle tanışmayan bir insan yetiştiriyor.